Pizzaiolo Master, 7 maart 2022

Word een gediplomeerd pizzabakker in 6 weken

  • Begint 7 mrt.
  • 1.995 euro
  • De Bilt

Beschrijving van de dienst

PIZZAIOLO MASTER + SVH ​Het doel van deze cursus is het opdoen van een basiskennis als zelfstandig pizzabakker. Na afronding ben je in staat om zelfstandig pizza te bakken en beschik je over het branche erkende diploma Pizzaiolo SVH. Ervaring is niet nodig. Praktijk: Klassiek pizzadeeg zetten Kneedtechnieken Recepten & calculeren Opbollen Openen bodem en beleggen Gebruik pizzaschep Bakken Saus maken en toppings Werken met diverse meelsoorten Fermentatie-eigenschappen Biga & poolish deeg zetten (indirecte methode) Zuurdesem (semidirecte methode) Pizzaproeverij test Voorbereiden grote groep Plaatpizza maken Focaccia maken Pizza’s hoge hydratatie Steektechniek voor hoog hydratatie/ Romana stijl Broodjes maken van pizzadeeg Algemeen: Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken Mise en place en mastiek Rollenspel gast ontvangen HCCP in de praktijk Theorie: Tarwesoorten en gebruik Directe meelsoorten Bestanddelen deeg Recepturen & proces Kneedtechnieken Gisting/ fermentatie Rijzen en rijpen van deeg Watertemperatuur formule Meelsoorten (verbeteren) Enzymen Meetinstrumenten Reologie Mozzarella en tomaat Reactie van Maillard Pizzamenu Hoge hydratatie Receptuur Theorie Romana Historie pizza Algemene kennis horecabranche Theorie kwaliteitscontrole HACCP Voorraadbeheer Opslag van producten Warenkennis Werking apparatuur Prijs: € 1.995 (BTW vrij voor particulieren) ​Cursusdagen: 11 (inclusief examen dag) Lesdagen: 4 x online theorie op dinsdagavond 1 x examentraining online 5 x praktijkdagen op de maandag 1 x examen dag, maandag 11 april 2022 Extra praktijkdagen: in overleg kunnen extra dagen worden ingepland Thuisstudie: 12-15 uur Examengeld: € 250

Aankomende sessies

Contactgegevens

030-2072021

info@pizzaacademy.nl

Pizza Academy Hessenweg 110, 3731 JM De Bilt, Nederland