top of page

Pizzaiolo PROF

Wil je als bakfan of (horeca) professional nog een stapje verder gaan dan het opdoen van basiskennis die je als pizzabakker nodig hebt? Dan is de "Pizzaiolo PROF" voor jou een aanrader. Je leert dan niet alleen het maken van een klassiek deeg, maar ook  pizzabereiding met een voordeeg (biga en poolish) waarmee je nog  luchtigere en smaakvolle pizza's leert maken.

 

Na afronding van deze cursus ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt voor deze cursus geen voorkennis of ervaring nodig.

Examenmogelijkheden (examen is optioneel en niet verplicht)

a. Je hebt de mogelijkheid om na afronding van deze cursus praktijk-en theorie-examen te doen voor het diploma Pizzaiolo PROF van de Pizza Academy. Het theorie-examen bestaat uit 30 open vragen en een praktijkexamen. Een online examentraining maakt deel uit van deze optie.

b. Daarnaast kun je ook praktijkexamen doen voor het vakdiploma Pizzaiolo SVH. Dit is een branche-erkend diploma dat vooral interessant is als een diploma relevant is voor jouw pizza carrière. Het is een praktijkdiploma op MBO-niveau 1.

c. Je kunt je ook inschrijven op beide examens.

Wat leer je?

Praktijk

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg 

Het zetten van een indirect deeg (biga + poolish)

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruiken van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

Het werken met diverse meelsoorten

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Bereidings- en snijtechnieken

Mise-en-place en mastiek

HACCP in de praktijk

Je resultaat:

  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken en nieuwe recepten te bedenken.

  • Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe je werkt met indirect deeg (biga/polish)

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.

  • Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 4 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt. 

  • Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.
     

Wat is jouw investering?

Je betaalt 1498 euro*  (btw-vrij voor particulieren).

Jouw tijdinvestering:

  • 4 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16:30 uur  (4 x op maandag).

  • 3 x theorielessen online

Examenopties:

​1. Pizzaiolo PROF  (diploma Pizza Academy) 

  • 1 x examentraining online

  • 1/2 examen-dag (theorie- en praktijkexamen)

  • Kosten: € 250

2. SVH-examen Pizzaiolo basis (branche-erkend)

  • Kosten: € 350

  • Praktijkexamen

3. Beide examens

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

studenten aan de Pizza Academy leren deeg maken

Heb je een vraag? Wij bellen jou

bottom of page