Pizzaiolo PROF

Wil je als bakfan of (horeca) professional nog een stapje verder gaan dan het opdoen van basiskennis die je als pizzabakker nodig hebt? Dan is de "Pizzaiolo PROF" voor jou een aanrader. Je leert dan niet alleen het maken van een klassiek deeg, maar ook  pizzabereiding met een voordeeg (biga en poolish) waarmee je nog  luchtigere en smaakvolle pizza's leert maken.

Na afronding van deze cursus ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Na succesvolle afronding kun je examen doen voor het vakdiploma Pizzaiolo SVH. 

Wat leer je?

Praktijk

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg 

Het zetten van een indirect deeg (biga + poolish)

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruiken van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

Het werken met diverse meelsoorten

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Bereidings- en snijtechnieken

Mise-en-place en mastiek

HACCP in de praktijk

Je resultaat:
  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken en nieuwe recepten te bedenken.

  • Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe je werkt met indirect deeg (biga/polish)

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.

  • Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 4 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt. 

  • Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.
     

Wat is jouw investering?

Je betaalt 1498 euro*  (btw-vrij voor particulieren).

Jouw tijdinvestering:

  • 4 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16:30 uur  (4 x op maandag).

  • 2 x theorie avonden (online) op dinsdag.

  • Zelfstudie horecatalent-online: 12 uur.

*Extra optie: examen SVH-pizzaiolo

  • Kosten: € 250

  • Dit is inclusief 1 dag examentraining en examen.

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

Parkeren is GRATIS bij onze trainingslocatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Pizza Academy_pizza profs_deeg maken_studenten.jpeg

Ontvang een STAP-budget subsidie van 1.000 euro!

Per 1 maart 2022 is de nieuwe subsidieregeling stimulering arbeidsmarktpositie (STAP) in werking getreden. Werkenden en werkzoekenden kunnen het zogeheten STAP-budget - naast de gebruikelijke opleidingsbudgetten van de werkgever - gebruiken voor allerlei vormen van ontwikkeling, zoals opleidingen, cursussen en trainingen. Zo kun je de subsidie ook gebruiken voor de BASIS, PROF en MASTER opleidingen van de Pizza Academy. 

 

Het STAP-budget bedraagt maximaal € 1.000 per persoon (inclusief btw). Kost de scholing meer dan € 1.000, dan dien je zelf (of je werkgever) het meerdere zelf betalen.

Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op: maandag 2 januari 2023 om 10.00 uur. Doe je aanvraag zo snel mogelijk na openstelling van een aanvraagtijdvak, want er is een beperkt budget per aanvraagtijdvak en op=op. 

 

Je kunt in een aanvraagtijdvak STAP-budget aanvragen voor een opleiding met een bepaalde startdatum. Meer informatie op www.stapuwv.nl

 

Voorwaarden:

 

  • Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-Subsidie toegekend gekregen.

  • Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen.

  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk.

  • Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd.

  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.

Meld je op tijd aan voor de opleiding en ontvang een STAP-aanmeldingsbewijs.

Heb je een vraag? Wij bellen jou