top of page

Pizzaiolo PROF

Wil je als bakfan of (horeca) professional nog een stapje verder gaan dan het opdoen van basiskennis die je als pizzabakker nodig hebt? Dan is de "Pizzaiolo PROF" voor jou een aanrader. Je leert dan niet alleen het maken van een klassiek deeg, maar ook  pizzabereiding met een voordeeg (biga en poolish) waarmee je nog  luchtigere en smaakvolle pizza's leert maken.

​

Na afronding van deze cursus ben je in staat om zelfstandig te lekkerste gezonde pizza’s te bakken. Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig. Na succesvolle afronding kun je examen doen voor het vakdiploma Pizzaiolo SVH. 

Mededeling Stap-Budget! Klik hier

Wat leer je?

Praktijk

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg 

Het zetten van een indirect deeg (biga + poolish)

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruiken van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

Het werken met diverse meelsoorten

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Bereidings- en snijtechnieken

Mise-en-place en mastiek

HACCP in de praktijk

Je resultaat:
  • Je bent in staat om zelfstandig de lekkerste en gezondste pizza’s te bakken en nieuwe recepten te bedenken.

  • Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe je werkt met indirect deeg (biga/polish)

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.

  • Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 4 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt. 

  • Je kunt met gebruik van een pizzaschep zelfstandig pizza's afbakken.
     

Wat is jouw investering?

Je betaalt 1498 euro*  (btw-vrij voor particulieren).

​

Jouw tijdinvestering:

​

  • 4 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16:30 uur  (4 x op maandag).

  • 2 x theorie avonden (online) op dinsdag.

  • Zelfstudie horecatalent-online: 12 uur.

​

*Extra optie: examen SVH-pizzaiolo

​

  • Kosten: € 350

  • Dit is inclusief 1 dag examentraining en examen.

​

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

​

Parkeren is GRATIS bij onze trainingslocatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

​

​

Pizza Academy_pizza profs_deeg maken_studenten.jpeg
Heb je een vraag? Wij bellen jou
bottom of page