Er kan momenteel niets worden geboekt. Probeer het later opnieuw.

PIZZAIOLO MASTER

Het doel van deze cursus is het opdoen van een basiskennis als (hulp)pizzabakker. Na afronding ben je in staat om zelfstandig pizza te bakken en beschik je over het branche erkende diploma Pizzaiolo SVH.  Ervaring is niet nodig.

Praktijk

 

Pizzatechniek basis:

  • Klassiek pizzadeeg zetten

  • Kneedtechnieken

  • Recepten & calculeren

  • Opbollen

  • Openen bodem en beleggen

  • Gebruik pizzaschep

  • Bakken

  • Saus maken en toppings

+Pizzatechniek master:

  • Werken met diverse meelsoorten

  • Fermentatie-eigenschappen

  • Biga & poolish deeg zetten (indirecte methode)

  • Zuurdesem (semidirecte methode)

  • Pizzaproeverij test

  • Voorbereiden grote groep

  • Plaatpizza maken

  • Focaccia maken

  • Pizza’s hoge hydratatie

  • Steektechniek voor hoog hydratatie/ Romana stijl

  • Broodjes maken van pizzadeeg

Theorie

Pizzatechniek basis:

  • Tarwesoorten en gebruik

  • Directe meelsoorten

  • Bestanddelen deeg

  • Recepturen & proces

  • Kneedtechnieken

  • Gisting/ fermentatie

  • Rijzen en rijpen van deeg

  • Watertemperatuur formule

+ Pizzatechniek master:

  • Meelsoorten (verbeteren)

  • Enzymen

  • Meetinstrumenten

  • Reologie

  • Mozzarella en tomaat

  • Reactie van Maillard

  • Pizzamenu

  • Hoge hydratatie

  • Receptuur

  • Theorie Romana

Flexstart:                 Wij streven naar maximale persoonlijke begeleiding. Je 
                              kunt ieder gewenste maandag starten met de 
                              theorielessen. Daarnaast heb je een keuzedag voor jouw 
                              praktijkdag. Deze is in overleg in te vullen. Dus kan je 
                              een keer niet dan kan deze dag doorschuiven.

Prijs:                       € 1.700 (BTW-VRIJ)

 

Examengeld:            €  150

 

​Cursusdagen:           8 (inclusief examen dagen)

 

Lesdagen:                2 x maandag theorie en basisvaardigheden 
                              4 x praktijkdagen op dag en/of avond naar keuze op di t/m zo
                              1 x maandag examentraining, datum nader te bepalen
                              1 x examendag, datum nader te bepalen

 

Extra praktijkdagen:  in overleg kunnen extra praktijkdagen worden ingepland
 

Prijs: € 1.700 (BTW-VRIJ)
Examengeld: € 150
​Cursusdagen: 8 (inclusief examen dagen)
Theorie 3 dagen op maandag
Examentraining: 1 dag (op maandag voor examen)
Praktijk: 5 dagen (op een zelf te kiezen dag van di t/m zondag)
Lestijden: 9.30 – 16.30 uur (maandag)
Praktijk: in overleg (tussen 10 en 20 uur)

Hessenweg 110, 3731 JM De Bilt, info@pizzaacademy.nl |  Tel. 030-20 720 21

  • Pizza Academy facebook

© 2020 by De Pizza Academy | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring