top of page

Pizzaiolo MASTER

Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij all the way gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En bovendien alle ins en outs van het pizzavak leren? Dan kies je voor de pizzaiolo master.

​

Je leert alle geheimen van het bakken van een gezonde, licht verteerbare pizza.

​

Je kunt bovendien officieel examen doen en rondt de opleiding dan af met het branche erkende diploma Pizzaiolo SVH en een Master diploma van de Pizza academy. Ervaring is niet nodig.

Dit is onze meest gekozen opleiding voor professionals die meesterlijke pizzabakkers willen worden!

Mededeling Stap-Budget! Klik hier

Wat leer je?

Praktijk

Theorie

Het zetten van een klassiek pizza deeg

Kneedtechniek

Recepturen en calculatie

Het opbollen van het deeg

Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan

Het gebruik van een pizzaschep

Bakken in een professionele pizzaoven

Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings

Het werken met diverse meelsoorten

Biga & poolish-deeg zetten (indirecte methode)

Zuurdesem (semidirecte methode)

Pizzaproeverij-test

Prebake, voorbereiden grote groep

Plaatpizza maken

Focaccia bereiden

Pinsa Romana maken (hoge hydratatie pizza)

De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza

Gebruikte tarwe- en meelsoorten

Recepturen en processen

Fermentatie en rijpen van deeg

Bepaling van de watertemperatuur

De werking van de apparatuur

Pizzeria business case

Trends in ontwikkelingen

Verbeteren van meelsoorten

Enzymen

Meetinstrumenten en reologie

Mozzarella en tomaat

Reactie van Maillard en chemische processen

Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken

Mise-en-place en mastiek

Rollenspel over hoe je een gast ontvangt

HACCP in de praktijk

Je resultaat:
  • Je weet alles over een hoog gehydrateerd deeg, de techniek die van pizza een gezond en lekker gerecht maakt. 

  • Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe jij zelf met hoog gehydrateerd deeg licht verteerbare en koolhydraatarme pizza’s kunt bakken.

  • Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 6 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt. 

  • Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.

  • Je weet hoe je een pizza-concept introduceert in jouw zaak of een nieuwe zaak start.

  • Je krijgt toegang tot de online Profs Masterclass waarin Marcel je meeneemt in de trends en ontwikkelingen van de aankomende 5 jaar.
     

Wat is jouw investering?

Je betaalt 1995 euro (btw-vrij voor particulieren).
 

Jouw tijdinvestering:

​

  • 6 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16.30 uur (maandag).

  • 4 x theorie (online) op dinsdagavond of donderdagavond.

  • Zelfstudie SVH horecatalent-online: 12 uur.

 

*Extra optie: examen SVH-pizzaiolo

​

  • Kosten: € 350

  • Dit is inclusief 1 dag examentraining en examen.

​

Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.

​

Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.

We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

​

​

Pizza Academy_pizza profs_bloem op deeg.jpeg
Heb je een vraag? Wij bellen jou
bottom of page