Pizzaiolo MASTER
Is alleen de basiskennis van een (hulp) pizzabakker voor jou niet genoeg? Wil jij all the way gaan met als doel om zelfstandig pizza’s te bakken? En bovendien alle ins en outs van het pizzavak leren? Dan kies je voor de pizzaiolo master.
​
Je leert alle geheimen van het bakken van een gezonde, licht verteerbare pizza.
​
Je kunt bovendien officieel examen doen en rondt de opleiding dan af met het branche erkende diploma Pizzaiolo SVH en een Master diploma van de Pizza academy. Ervaring is niet nodig.
Dit is onze meest gekozen opleiding voor professionals die meesterlijke pizzabakkers willen worden!
Mededeling Stap-Budget! Klik hier
Wat leer je?
Praktijk
Theorie
Het zetten van een klassiek pizza deeg
Kneedtechniek
Recepturen en calculatie
Het opbollen van het deeg
Het openen van de pizzabodem en het beleggen ervan
Het gebruik van een pizzaschep
Bakken in een professionele pizzaoven
Het bereiden van smakelijke sauzen en toppings
Het werken met diverse meelsoorten
Biga & poolish-deeg zetten (indirecte methode)
Zuurdesem (semidirecte methode)
Pizzaproeverij-test
Prebake, voorbereiden grote groep
Plaatpizza maken
Focaccia bereiden
Pinsa Romana maken (hoge hydratatie pizza)
De achtergrond en de ontwikkeling van de pizza
Gebruikte tarwe- en meelsoorten
Recepturen en processen
Fermentatie en rijpen van deeg
Bepaling van de watertemperatuur
De werking van de apparatuur
Pizzeria business case
Trends in ontwikkelingen
Verbeteren van meelsoorten
Enzymen
Meetinstrumenten en reologie
Mozzarella en tomaat
Reactie van Maillard en chemische processen
Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken
Mise-en-place en mastiek
Rollenspel over hoe je een gast ontvangt
HACCP in de praktijk
Je resultaat:
-
Je weet alles over een hoog gehydrateerd deeg, de techniek die van pizza een gezond en lekker gerecht maakt.
-
Je hebt alle basistechnieken onder de knie en weet hoe jij zelf met hoog gehydrateerd deeg licht verteerbare en koolhydraatarme pizza’s kunt bakken.
-
Je leert alle technieken in de praktijk tijdens 6 praktijkdagen in onze pizzeria in De Bilt.
-
Je kunt veel bestellingen verwerken tijdens het spitsuur omdat je de technieken kent van het pre-baken.
-
Je weet hoe je een pizza-concept introduceert in jouw zaak of een nieuwe zaak start.
-
Je krijgt toegang tot de online Profs Masterclass waarin Marcel je meeneemt in de trends en ontwikkelingen van de aankomende 5 jaar.
Wat is jouw investering?
Je betaalt 1995 euro (btw-vrij voor particulieren).
Jouw tijdinvestering:
​
-
6 praktijk cursusdagen van 9.00 tot 16.30 uur (maandag).
-
4 x theorie (online) op dinsdagavond of donderdagavond.
-
Zelfstudie SVH horecatalent-online: 12 uur.
*Extra optie: examen SVH-pizzaiolo
​
-
Kosten: € 350
-
Dit is inclusief 1 dag examentraining en examen.
​
Meer weten? Klik hier voor de cursusdata.
​
Parkeren is GRATIS bij onze training locatie in De Bilt.
We zijn bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
​
​
