PIZZAIOLO MASTER

Het doel van deze cursus is het opdoen van een basiskennis als (hulp)pizzabakker. Na afronding ben je in staat om zelfstandig pizza te bakken en beschik je over het branche erkende diploma Pizzaiolo SVH.  Ervaring is niet nodig.

Praktijk

 

Pizzatechniek basis:

  • Klassiek pizzadeeg zetten

  • Kneedtechnieken

  • Recepten & calculeren

  • Opbollen

  • Openen bodem en beleggen

  • Gebruik pizzaschep

  • Bakken

  • Saus maken en toppings

+Pizzatechniek master:

  • Werken met diverse meelsoorten

  • Fermentatie-eigenschappen

  • Biga & poolish deeg zetten (indirecte methode)

  • Zuurdesem (semidirecte methode)

  • Pizzaproeverij test

  • Voorbereiden grote groep

  • Plaatpizza maken

  • Focaccia maken

  • Pizza’s hoge hydratatie

  • Steektechniek voor hoog hydratatie/ Romana stijl

  • Broodjes maken van pizzadeeg

Theorie

Pizzatechniek basis:

  • Tarwesoorten en gebruik

  • Directe meelsoorten

  • Bestanddelen deeg

  • Recepturen & proces

  • Kneedtechnieken

  • Gisting/ fermentatie

  • Rijzen en rijpen van deeg

  • Watertemperatuur formule

+ Pizzatechniek master:

  • Meelsoorten (verbeteren)

  • Enzymen

  • Meetinstrumenten

  • Reologie

  • Mozzarella en tomaat

  • Reactie van Maillard

  • Pizzamenu

  • Hoge hydratatie

  • Receptuur

  • Theorie Romana

Prijs:                       € 1.700 (BTW-VRIJ VOOR PARTICULIEREN)

 

Examengeld:            €  150

 

​Cursusdagen:           8 (inclusief examen dagen)

 

Lesdagen:                4 x maandag theorie en basisvaardigheden 
                              3 x dinsdag
                              1 x examentraining + examen, datum nader te bepalen

                             

Lestijden:                 9.30 tot 16.30 uur

 

Stage:                     in overleg kunnen extra praktijkdagen worden ingepland