Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.

PIZZAIOLO BASIS + SVH

Het doel van deze cursus is het opdoen van een basiskennis als (hulp) pizza bakker. Na afronding ben je in staat om zelfstandig pizza te bakken en beschik je over het branche erkende diploma Pizzaiolo SVH.  Ervaring is niet nodig.

Praktijk

 

Pizzatechniek:
 

  • Klassiek pizzadeeg zetten

  • Kneedtechnieken

  • Recepten & calculeren

  • Opbollen

  • Openen bodem en beleggen

  • Gebruik pizzaschep

  • Bakken

  • Saus maken en toppings

 

Algemeen:

  • Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken

  • Mise en place en mastiek

  • Rollenspel gast ontvangen

  • HCCP in de praktijk

 

Theorie

Pizzatechniek:
 

  • Tarwesoorten en gebruik

  • Directe meelsoorten

  • Bestanddelen deeg

  • Recepturen & proces

  • Kneedtechnieken

  • Gisting/ fermentatie

  • Rijzen en rijpen van deeg

  • Watertemperatuur formule

 

Algemeen:
 

  • Historie pizza

  • Algemene kennis horecabranche

  • Theorie kwaliteitscontrole

  • HACCP

  • Voorraadbeheer

  • Opslag van producten

  • Warenkennis

  • Werking apparatuur

Prijs: € 1.249 (BTW-VRIJ)

Examengeld SVH: € 250

​Cursusdagen: 6 (inclusief examen dag)

Lestijden: 9.30 – 16.30 uur (ma + di)