PIZZAIOLO BASIS + SVH
Het doel van deze cursus is het opdoen van een basiskennis als (hulp) pizza bakker. Na afronding ben je in staat om zelfstandig pizza te bakken en beschik je over het branche erkende diploma Pizzaiolo SVH. Ervaring is niet nodig.
Praktijk
Pizzatechniek:
-
Klassiek pizzadeeg zetten
-
Kneedtechnieken
-
Recepten & calculeren
-
Opbollen
-
Openen bodem en beleggen
-
Gebruik pizzaschep
-
Bakken
-
Saus maken en toppings
Algemeen:
-
Praktijkvaardigheden assistent kok, zoals bereidings- en snijtechnieken
-
Mise en place en mastiek
-
Rollenspel gast ontvangen
-
HCCP in de praktijk
Theorie
Pizzatechniek:
-
Tarwesoorten en gebruik
-
Directe meelsoorten
-
Bestanddelen deeg
-
Recepturen & proces
-
Kneedtechnieken
-
Gisting/ fermentatie
-
Rijzen en rijpen van deeg
-
Watertemperatuur formule
Algemeen:
-
Historie pizza
-
Algemene kennis horecabranche
-
Theorie kwaliteitscontrole
-
HACCP
-
Voorraadbeheer
-
Opslag van producten
-
Warenkennis
-
Werking apparatuur
Prijs: € 1.249 (BTW-VRIJ)
Examengeld SVH: € 250
Cursusdagen: 6 (inclusief examen dag)
Lestijden: 9.30 – 16.30 uur (ma + di)