top of page

Over ons

Meester pizzabakkers met een missie

Bij de Pizza Academy hebben 1 ultieme missie: gezonde en lekkere pizza’s op de kaart zetten in Nederland.

Dat doen we door het opleiden en coachen van professionals in de horeca, catering en retail. Consumenten die foodie, hobby bakker of pizza fan zijn, nemen we graag mee in de magische wereld van de authentieke, Italiaanse pizza. Daarin zijn onze founder Marcel Losekoot samen met zijn team van de Pizza Academy helemaal thuis. Pizza maken is voor ons een way of life en we zijn allemaal pizzaiolo masters oftewel meester pizzabakkers.

De Pizza Academy is bovendien gelieerd aan de Good in Food Academy in Italië en Moretti LabSamen met andere pizza-instructeurs zetten wij ons in voor een gezonde toekomst van de pizza branche in de wereld. In Nederland is De Pizza Academy bovendien de eerste en enige SVH-branche erkende pizza-opleider.

Opleiden en adviseren

Sinds de start van onze pizza school in 2012 hebben honderden studenten de kunst van het pizza bakken geleerd. Velen zijn inmiddels pizza professional: ze werken als professionele pizzabakker of runnen een eigen pizzeria.

Daarnaast hebben veel ondernemers in de horeca, bakkerij en retail mogen trainen en adviseren ten aanzien van hun concept, branding en recepturen ontwikkeling. Voor verschillende opdrachtgevers maken we op maat producten zoals deeg, pizza bollen en andere voorgebakken (prebaked) producten.

Over Marcel Losekoot

Sociaal, ondernemend, pionier en innovator. Dat is Marcel Losekoot ten voeten uit. Tot 2010 was deze pizza liefhebber jarenlang directeur business development en innovator in het bedrijfsleven in zowel de profit als non-profitsector.

In 2012 zette hij de stap naar zijn ultieme missie: de gezonde, lekkere pizza op de kaart te zetten en anderen te helpen om succesvol te worden in de pizza branche. Van zijn passie voor de authentieke, Italiaanse pizza maakte hij zijn professie.

In Utrecht startte hij zijn Pizza Academy. Inmiddels is de school verhuisd naar een grotere locatie in De Bilt. Daarnaast heeft Marcel de pizzastudio. Daar ontwikkelt Marcel nieuwe recepturen en bakt hij met zijn team fantastische bodems voor horeca- en cateringbedrijven.

 

Marcel is de enige pizza-instructeur van Nederlandse afkomst, die is opgeleid in Italië. Marcels' passie zit in de ontwikkeling van gezonde en lekkere pizzabodems én innovatie. Daarnaast brengt hij met veel enthousiasme en con amore zijn kennis als pizzaiolo master over aan professionals én geïnteresseerde hobby bakkers, foodies en iedereen die van pizza houdt.

Tijdlijn Pizza Academy

2012: Marcel (Mars) Losekoot start Pizza Academy.

2015: Marcel Losekoot wint de prijs voor ‘De gezondste pizza van Nederland’ voor zijn pizzabodems op de Horecava in Amsterdam.

2016: Marcel Losekoot ontvangt de prijs voor ‘De lekkerste pizza van Nederland’ voor zijn pizzabodems op de Horecava

in Amsterdam.

2023: PizzaProfs organiseert het Nationaal Kampioenschap pizzabakken voor pizza profs op de Horecava 2023 in Amsterdam.

2019: De Pizza Academy is de eerste SVH-gecertificeerd pizza-opleiding van Nederland.

2021: Marcel Losekoot neemt het initiatief om samen met een aantal partners Pizza Profs te starten. Dit is een online platform met een eigen community voor alle professionele pizzabakkers in Nederland.

2022: Met PizzaProfs organiseert Marcel Losekoot het Pizza Inspratie Event.

Ontmoet ons team

Stuk voor stuk zijn het experts in pizza: de teamleden en instructeurs van de Pizza Academy. Allemaal zijn ze opgeleid tot pizzaiolo master in Italië en hebben zo hun eigen specialisme.

Wil je een keer met ons sparren of heb je een vraag? Neem contact met ons op!

bottom of page