OVER ONS

De Pizza Academy wil pizza in Nederland lekkerder, gezonder en toegankelijker maken. Niet alleen binnen de Nederlandse horeca of catering, maar ook in het retail kanaal kan het product pizza dezelfde ‘upgrade’ krijgen als koffie, friet of hamburgers de laatste jaren hebben doorgemaakt. Daarmee ontstaat voor de consument een grotere keuze in smaak (beleving) en voedingswaarde en voor professionals een commercieel nog interessanter product. Tevens krijgt hiermee het vak van pizzaiolo meer waardering en statuur, belangrijk voor de werving van nieuwe vakmensen. Een verbetering van de kwaliteit draagt ook bij aan de voedingswaarde, waarmee de slechte reputatie van pizza op dit gebied een positieve impuls kan krijgen.

De Pizza Academy is gelieerd aan de Good in food academy in Italië. Met 200 pizza-instructeurs zetten wij ons in voor een gezonde toekomst van de pizza branche. De Pizza Academy is de eerste SVH-branche erkende pizza opleider in Nederland.

Sinds de oprichting in 2015 hebben honderden studenten pizza’s leren bakken, vaak zonder enige ervaring. Velen van hen hebben het vak bij de Pizza Academy geleerd (al dan niet met stage) en velen zijn daarna hun eigen pizzeria gestart of gaan werken als professionele pizzabakker.

Onze diensten
 

De Pizza Academy verzorgt o.a. pizza opleidingen. Daarnaast ondersteunen wij pizzeria’s bij de realisatie van hun plannen, zoals werkorganisatie, meelselectie, deegreceptuur en bij innovatietrajecten. In toenemende mate maken wij voor pizzeria's ook maatwerk producten, zoals deeg, pizza bollen, prebaked producten en dergelijke. 

De opleidingen worden verzorgd door pizzaioli met jarenlange ervaring, veelal van Italiaanse afkomst. Uitzondering daarop is Marcel (Mars) Losekoot. Hij is de oprichter en sinds 2012 de enige pizza-instructeur van Nederlandse afkomst, opgeleid in Italië. Zijn passie zit in de ontwikkeling van gezonde en lekkere pizzabodems én innovatie. Hij geeft ook de theorielessen.

Zijn pizzabodems wonnen tijdens de Horecava “de gezondste pizza van NL” in 2015, de “lekkerste pizza” in 2016. Die gezonde bodem was ook de basis voor het winnen van Het NK pizza bakken. Voor 2010 was hij (naast pizza liefhebber) jarenlang directeur Business Development en innovator in het bedrijfsleven. Nu helpt hij anderen om succesvol te worden in de pizza branche. Hij heeft o.a. LaLotta pizzeria’s, LouLou pizzabar en vele andere pizzeria’s helpen opstarten. Het is zijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en daarmee de van oorsprong lekkere en voedzame pizza in ere te herstellen.