
CAMPIONATO DELLA PIZZA
23-24-25 mei 2025
Italië Evenement Haarzuilens
Het is bijna zover! Het Campionato della Pizza, het kampioenschap pizza bakken voor amateurs, staat voor de deur. De competitie vindt plaats op 23, 24 en 25 mei 2025, op de unieke locatie van het Italië Evenement in Haarzuilens.
Een vakkundige jury zal de pizza's beoordelen, bestaande uit, o.a.
-
Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy en jury voorzitter NK voor professionals;
-
Simon Giocotto, auteur van de Pizzabijbel.
-
Chef Erik (#cheferik), social media pizzabakker.
-
Salvatore Germana, maestro pizzaiolo bij Pinsana.
Het thema is de lekkerste pizza verdure (geen vis of vlees).
De voorselectie
- Op basis van de ingezonden recepten worden 24 deelnemers geselecteerd voor de voorrondes;
- De voorrondes zijn op 23 en 24 mei van 14.15 tot 16.30 uur. Je ontvang een bevestiging met starttijd.
Je neemt zelf deeg en ingrediënten mee. Er is koeling aanwezig. Let op! De oven staat ingesteld op een temperatuur van 340 graden Celsius.
De finale
- De 12 beste deelnemers van de voorrondes nemen deel aan de finale;
- De finale is op 25 mei, aanvang 13.00 uur;
- Deelnemers maken twee identieke pizza's van 30 cm.
De pizza’s worden beoordeeld op zowel de smaak van de bodem als de toppings, dus de perfecte balans is essentieel!
Je moet beschikbaar zijn voor de voorrondes en voor de finale!
Inschrijfkosten
Deelname kost € 45,00. Je betaalt dit pas als je bent geselecteerd voor de voorrondes. Voor dat geld ontvang je ook nog eens 2 extra toegangsbewijzen voor het Italië event en een parkeerkaart.
Ben jij de pizza-ambassadeur die de overwinning naar huis haalt? Schrijf je snel in en laat je pizza zien!
De Campionato della Pizza belooft een smaakvolle strijd te worden, waar passie voor pizza en culinaire creativiteit samenkomen. Wil jij strijden om de titel van Gran Campione Della Pizza 2025 en ook nog eens een prachtig prijzenpakket in de wacht slepen? Schrijf je in via het formulier hieronder.
Mis deze kans niet om te laten zien wat jij kunt! Schrijf je nu in! Wees er snel bij, want vol is vol.
Inschrijven voor deelname + receptuur
Ja, ik wil meedoen aan het Campionata della Pizza voor hobbybakkers . Ik ga akkoord met de inschrijfkosten van
€ 45,00 (deze hoef ik alleen te betalen als ik word geselecteerd voor de voorrondes). Ik verklaar dat ik niet werk of heb gewerkt als professionele pizzabakker. Geef hieronder ook aan wat voor deeg en ingrediënten je gaat gebruiken.