Over Ons

De Pizza Academy is in 2013 opgericht  in samenwerking met een Italiaanse pizzaschool uit Rome, Good in Food Pizza Academy. De Pizza Academy is voortgekomen uit de LaLotta Academy en 360Celsius.

foto Marcel

Sinds de oprichting hebben honderden studenten pizza’s leren bakken, vaak zonder enige ervaring. Velen van hen hebben het vak bij de Pizza Academy geleerd (al dan niet met stage) en velen zijn daarna hun eigen pizzeria gestart of gaan werken als professionele pizzabakker.

De Pizza Academy verzorgt pizza opleidingen. Daarnaast ondersteunen wij pizzeria’s bij de werving van pizzabakkers, opstellen bedrijfsplannen, deegkeuze en bij innovatietrajecten.

Good in Food Pizza Academy Rome

De Pizza Academy is officieel onderdeel van de Italiaanse Pizza school Good in Food Academy (De facebook pagina vind je hier).  De diploma’s en certificaten van onze school in Nederland worden door hen uitgegeven. De instructeurs in Nederland zijn gecertificeerde pizzatrainers.

 

image (2) Salvatore Germana is één van de vaste trainers

De opleidingen worden verzorgd door pizzaioli met jarenlange ervaring, veelal van Italiaanse afkomst. Enige uitzondering daarop is Marcel (Mars) Losekoot. Hij is de oprichter en sinds 2010 de enige pizza-instructeur van Nederlandse afkomst, opgeleid in Italië.  Zijn passie zit in de ontwikkeling van gezonde en lekkere pizzabodems én innovatie. Hij geeft ook de theorielessen. Zijn pizzabodems wonnen tijdens de Horecava “de gezondste pizza van NL” in 2015, de “lekkerste pizza” in 2016. Die gezonde bodem was ook de basis voor het winnen van Het NK pizzabakken. Voor 2010 was hij (naast pizzaliefhebber) jarenlang directeur Business Development en innovator in het bedrijfsleven. Nu helpt hij anderen om succesvol te worden in de pizzabranche. Hij heeft o.a. LaLotta pizzeria’s, LouLou pizzabar en vele andere pizzeria’s helpen opstarten. Het is zijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en daarmee de van oorsprong lekkere en voedzame pizza in ere te herstellen.

lalotta wint nk
-“gouden” student Rody, Mars en Tawfy bij de uitreiking NK pizzabakken”.
Lees het verhaal van Rody: “van stratemaker tot winnaar NK” 

De Pizza Academy helpt bedrijven ook bij het werven en opleiden van pizzabakkers, al dan niet in-company.

De Pizza Academy maakt deel uit van een internationaal netwerk van Italiaanse pizzascholen. Er zijn uniforme afspraken over de lesstof, praktijk en examinering. Hierdoor is de kwaliteit en kennis-ontwikkeling geborgd en blijven wij leren van elkaar.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@PizzaAcademy.nl of bellen met 06-84565987.